2019 Callout in Romanian

11 Iunie, zi de solidaritate internațională cu Marius Mason și cu prizonierii anarhiști. Această tradiție pornită în urmă cu 15 ani a facilitat până acum numeroase acțiuni și acte de susținere inspirate de către anarhiștii aflați în închisori – de la demonstrații în fața închisoriilor, la organziarea de nopți pentru redactarea de scrisori către deținuți, de la strângeri de fonduri la incendieri. Sărbătorirea acestei zile este un mod de a ne aminti de anarhiștii care sunt în închisoare, de a promova susținerea lor și de a inspira solidaritate.

Deoarece luptele sociale vin și pleacă, această zi este o modalitate de a ne asigură că tovarășii noștri nu sunt uitați. Lipsa memoriei noastre este un rezultat parțial al alienării culturale contra căruia ne luptăm, dar este și un produs al dinamicilor spațiilor anarhiste. Oamenii devin epuizați și ciclul uitării continuă.

Ziua de 11 iunie este o modalitate de a lupta împotriva amneziei, o încercare de a susține amintirile în spațiile anarhiste. Aceasta nu este doar o modalitate de a crea susțienere pentru cei încarcerați, dar ne forțează să ne îndreptăm privirile spre trecut. Contemplarea asupra faptelor generațiilor trecute ne poate inspira și ne poate ajuta să înțelegem cum s-au dezvoltat practiciile pe care le întrebuințăm acum.

În timp ce noi, cei care organizăm evenimente de 11 iunie, ne concentrăm pe prizonieri cu sentințe lungi și evidențiem faptul că aceste pedespse sunt disproporționate în relație cu normele sistemului judiciar, această nu este o critică a faptului că guvernul nu este corect. În loc să facem propagandă pentru pedepse echitabile, noi vrem distrugerea totală a tuturor închisorilor: atât ca și cuști fizice care răpesc oamenii, cât și ca și logică de control social care include tehnologiile de supraveghere, eliberarea pe cauțiune și brățărilor de monitoarizare. Deși susținem pe cei care știu folosi legile statului pentru a ne elibera tovarășii cât mai repede, suntem în continuare dedicați celor care nu au acest privilegiu și care nu pot ieși din închisoare. Vrem să împingem limitele a ceea ce înseamnă acest angajament. Concentrarea pe sentințele pe termen este un mod prin care ne putem asigura că tovarășii noștri vor fi susținuți și pe viitor.

Persoana care a fost centrul atenției de cel mai mult timp cu ocazia zilei de 11 iulie este Marius Mason. Marius este un activist anarhist, de mediu și pentru eliberarea animalelor, care servește acum o pedeapsă de 22 de ani. El a pledat vinovat în 1999 pentru participarea la incendierea laboratorului Univeristății Michigan, care efectua cercetări despre organismele modificate genetic pentru Monstanto. Marius a fost închis în 2009 în timpul Green Scare-ului, o campanie a guvernului Statelor Unite împotriva luptelor pentru eliberarea animalelor și a Pământului. El a fost încarcerat într-o închisoare cu securitate ridicată până în 2017 când, sub presiune publică, a fost transferat într-o închisoare pentru publicul general. Într-un final, la începutul acestui an, Marius a fost mutat de la Carswell la Danbury, unde este mai aproape de familia și prietenii lui. În 2014, a ieșit în public ca fiind transgender, folosind pronumele el/lui, și a reușit să aibe acces la tratament hormonal în 2016. Pentru mai multe informații, acesați acest site administrat de către echipa sa de susținere.

 

Informații actualizate despre prizonieri

 

Sean Swain a intrat în greva foamei în septembrie după ce administrația închisorii i-au revocat unele privilegii ca răspuns la textele sale. Michael Kimble a fost unul din cei 8 prizonieri din Holman care în iunie 2018 au fost bătuți de către echipele de intervenție și aruncați în izolare fără niciun motiv. În cele din urmă a fost eliberat din izolare. Jeremy Hammond a fost atacat de către un paznic după ce a intrat din greșeală în el, a fost transferat în izolare pentru câteva luni și a fost apoi transferat la FCI Memphis, închisoare cu un grad mai ridicat de securitate. A fost de asemenea exclus de la cursurile de facultate și de la un program de consiliere care i-ar fi scurtat pedeapsa cu un an.

Eric King a fost transferat în izolație după ce s-a apărat împtriva unui atac din partea unui paznic în august 2018. A fost transferat la USP McCreary, unde comunicarea cu exteriorul a fost puternic restricționată. Joaquin Garcia a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru aruncarea în aer a unei facilități pentru instructajul paznicilor din închisori din Chile. Connor Stevens, membru al Celor 4 din Cleveland, va fi eliberat în aprilie 2019. Freddy Fuentevilla, care a fost încarcerat împreună cu doi tovarăși acum 10 ani pentru un jaf de bancă și pentru omorârea unui polițist, a fost eliberat pe cuvânt în iulie 2018. Lisa, condamnată pentru jaf de bancă în Aachen, a fost transferată în solitar și apoi eliberată cu restul deținuților la începutul anului.

Toate acuzațiile în cazul J20 din Statele Unite au fost abandonate pentru restul acuzaților. Acesta fapt nu ar fi fost posibil fără susținerea și coordonarea muncii făcă din umbră de către acuzați și susținătorii lor.

Represiunea anarhiștilor continuă în Rusia și Italia. Anarhiștii ruși sunt torturați și arestați pentru participarea unei organizații false numită “Rețeaua”. În Italia, statul a efectuat operațiuni multiple pentru reprimarea anarhiștilor, printre care operațiunile Scintilla, Renata, Panico și Scripta Manent.

Cele mai multe dintre aceste informații nu ar fi ieșit niciodată dacă nu ar fi fost pentru oamenii care lucrau în sprijinul prizonierilor anarhiști. Mulțumim tuturor echipajelor de susținere, Crucii Negre Anarhiste, Fondului grec de încarcerări și tuturor celor care au luat inițiativa de a susține anarhiștii închiși.

11 Iunie, 2019

Chemăm anarhiștii din întreaga lume să ia inițiativa în orice fel. În trecut, am văzut atacuri de solidaritate, demonstrații de zgomot, graffiti, nopți de scris, petreceri de dans, strângeri de fonduri și multe altele.

În lunile următoare, vom posta informații adiționale pentru pregătirea a 11 iunie, 2019. Ca de obicei, primim cu bucurie afișe, artă, fliere, declarații din închisoare, reportaje, communicate și orice altceva. Accesați june11.org pentru mai multe informații.